Setting up Smarty

Information and help in the IT field of computers, internet, ISP's, mobile and fixed line telephones plus satellite TV systems.
Unicorn
Resident
Posts: 1365
Joined: Sun Jun 30, 2013 5:06 pm
Location: Estepona

Setting up Smarty

Postby Unicorn » Sat Oct 07, 2017 10:07 am

A mate of mine is having a problem setting up Smarty. Could it be true that someone is less techie than me?

Is it possible for them to set it up, or me to try and set it up, at my place, with my wifi or does it had to be set up with their wifi.


As ever, thanks :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

User avatar
firsttango
Resident
Posts: 1259
Joined: Tue Jan 14, 2014 5:34 pm
Location: Velez-Malaga

Re: Setting up Smarty

Postby firsttango » Sat Oct 07, 2017 10:36 am

What Specifically is his issue? What is he trying to set up VPN or the DNS? On what device?......

Unicorn
Resident
Posts: 1365
Joined: Sun Jun 30, 2013 5:06 pm
Location: Estepona

Re: Setting up Smarty

Postby Unicorn » Sat Oct 07, 2017 10:41 am

On a laptop. For some reason cannot set up, just a bit old and non techie. It is DNS, I suspect something quite silly is happening but would prefer to look at it at my place rather than slogging all the way over there, so, with my wifi by their laptop.

User avatar
firsttango
Resident
Posts: 1259
Joined: Tue Jan 14, 2014 5:34 pm
Location: Velez-Malaga

Re: Setting up Smarty

Postby firsttango » Sat Oct 07, 2017 10:49 am

Well in that case you should be able to input the DNS settings on his laptop for him on your wifi and if all good all he'd then need to do when he got home would be log in to his client area and Validate IP once back on his network. (set him up a quick link to his client area on his browser as a favourite or similar)
Last edited by firsttango on Sat Oct 07, 2017 10:51 am, edited 1 time in total.

Unicorn
Resident
Posts: 1365
Joined: Sun Jun 30, 2013 5:06 pm
Location: Estepona

Re: Setting up Smarty

Postby Unicorn » Sat Oct 07, 2017 10:50 am

Thank you First tango, you've saved me a journey!!

User avatar
Enrique
Andalucia Guru
Posts: 7746
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:47 am
Location: Camberley/Alcala La Real

Re: Setting up Smarty

Postby Enrique » Sat Oct 07, 2017 10:52 am

Hi unicorn,
Get friend to download Teamviewer and you can remote onto his system...........like I've done on yours ... :idea:
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.

User avatar
gerryh
Andalucia Guru
Posts: 6625
Joined: Sat Jan 12, 2008 6:17 pm
Location: Cajiz, Malaga

Re: Setting up Smarty

Postby gerryh » Sat Oct 07, 2017 11:18 am

The online guides, and online help, for setting up SmartyDNS are excellent and easy to follow.
I assume your friend has looked at the online guides?
Cheers
Gerry
Gerry Harris

Unicorn
Resident
Posts: 1365
Joined: Sun Jun 30, 2013 5:06 pm
Location: Estepona

Re: Setting up Smarty

Postby Unicorn » Sat Oct 07, 2017 4:14 pm

All done. Was set up but the dork was accessing VPN not dns. It worked at my house fine.

It is a rum old world where someone turns to me for tech advice...................

markwilding
Andalucia Guru
Posts: 5914
Joined: Fri Aug 14, 2009 11:02 am
Location: Bilbao Spain

Re: Setting up Smarty

Postby markwilding » Sat Oct 07, 2017 4:29 pm

I have to admit that’s the fault with the Smarty site. It takes a bit of getting used to.
The advice I’ve seen on here is to bookmark the IP settings page so if need be, thecurrent IP settings can be updayed with little fuss.

User avatar
firsttango
Resident
Posts: 1259
Joined: Tue Jan 14, 2014 5:34 pm
Location: Velez-Malaga

Re: Setting up Smarty

Postby firsttango » Sat Oct 07, 2017 4:31 pm

Unicorn wrote:All done. Was set up but the dork was accessing VPN not dns. It worked at my house fine.

It is a rum old world where someone turns to me for tech advice...................


Glad it all worked out and saved you a trip :thumbup:

TorreDelAguila
Resident
Posts: 859
Joined: Thu Jan 23, 2014 11:52 am
Location: Sayalonga

Re: Setting up Smarty

Postby TorreDelAguila » Sun Oct 08, 2017 7:51 am

The addition of the VPN tab (and default to it) on the Smarty page is easily overlooked, and we've had to remember to hit the DNS tab! Easy mistake.
Chris


Return to “Computers, Internet, Telephony, TV & Electronics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests