Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Information and help in the IT field of computers, internet, ISP's, mobile and fixed line telephones plus satellite TV systems.
casita-bonita
Resident
Posts: 1031
Joined: Thu Nov 01, 2007 4:32 pm
Location: Sayalonga,

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby casita-bonita » Fri Mar 03, 2017 5:39 pm

Agreed in the circumstances

Sorry the router model and ISP post must have appeared while I was editing my post hence didn't see it until after I posted.
Regards

Bob

dhasdell
Tourist
Posts: 20
Joined: Wed Jul 01, 2009 8:02 pm
Location: Segur de Calafell, Spain

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby dhasdell » Sat Mar 04, 2017 5:45 pm

Thanks again. I have emailed Cactus support, but really I think the best thing is to leave well alone. It's working, and that is what matters, and I know what to do if it stops. Thanks for the help - I am sorry to have wasted your time.

David

User avatar
firsttango
Resident
Posts: 1774
Joined: Tue Jan 14, 2014 5:34 pm
Location: Velez-Malaga

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby firsttango » Sat Mar 04, 2017 5:49 pm

If you're happy and its working you haven't wasted anyones time...just always check your ip is validated on your Cactus client page if you get a problem. Enjoy

Daisymay1
Andalucia.com Amigo
Posts: 48
Joined: Mon Dec 29, 2014 12:55 pm
Location: Galera near Baza

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby Daisymay1 » Mon May 03, 2021 6:48 pm

Hi, I realise this is a very old post but looking for info on how to set up my Amazon Firestick 4k, I want to load bbciPlayer , itv hub etc etc I have smartydns can be put this directly into the stuck via settings ? Or does it have to go in the TP link router ?
I am absolutely rubbish at tech and really need an idiots guide !

Also I purchased this on the Spanish site but it registered to our UK amazon we received a welcome email so I re-registered and re-registered but didn't receive a welcome email, is that ok or should I start again ?

User avatar
Enrique
Andalucia Guru
Posts: 8776
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:47 am
Location: Mytchett/Alcala La Real

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby Enrique » Mon May 03, 2021 7:29 pm

Hi Daisymay1,

Probably best to put DNS settings in the Router
Please Post TP-Link router Model number and I'll give you procedure for doing above........

Mark is you're man for the other stuff.......no Fire Stick here :(
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.

casita-bonita
Resident
Posts: 1031
Joined: Thu Nov 01, 2007 4:32 pm
Location: Sayalonga,

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby casita-bonita » Mon May 03, 2021 7:43 pm

I find the simplest method to install apps on the firestick which aren't available in the amazon app store is to use the apps2fire app on your tablet. Install apps2fire from the playstore. Then it's simply a case of starting the app, connect the firestick after which you can send any app installed on your tablet to the firestick.

Be aware tho that not all apps will work. For example you can install the freeview app, but when you start it you will get a message that it needs access to playstore to function.

It should alread hav iplayer etc installed, or get them from the amazon app store.

Had my firestick for a few months and find I'm using it in prefetence to my android box, which now i pretty much only use for Kodi.
Regards

Bob

markwilding
Andalucia Guru
Posts: 7318
Joined: Fri Aug 14, 2009 11:02 am
Location: Bilbao Spain

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby markwilding » Tue May 04, 2021 9:37 am

I think I did something similar when I wanted to install Iplayer but had to do it from my computer, I seem to remember that UK apps wouldn't install directly from the Firestick app store.

My Firestick knows it is in Spain because I get the Spanish Prime.

The new live TV is odd as well because of DAZN, I need the option of the router with and without a SmartDNS, It blocks it if I use one so Live TV including TVPlayer converts to Spanish channels when I am not using one and the EPG gives me a load of completely different channels.
Now that Channel 5 shows TV live, it is possible to see all the BBC, ITV, C4 and 5 channels live with a decent quality picture
Only Channel 5 is in Firestick's own EPG but with any luck in the near future the others will be included to give some sort of Freeview system

Daisymay1
Andalucia.com Amigo
Posts: 48
Joined: Mon Dec 29, 2014 12:55 pm
Location: Galera near Baza

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby Daisymay1 » Tue May 04, 2021 6:13 pm

Enrique wrote: Mon May 03, 2021 7:29 pm Hi Daisymay1,

Probably best to put DNS settings in the Router
Please Post TP-Link router Model number and I'll give you procedure for doing above........

Mark is you're man for the other stuff.......no Fire Stick here :(
.
Thank you Enriqiue very kind of you it's a
TP Link Archer C7

User avatar
Enrique
Andalucia Guru
Posts: 8776
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:47 am
Location: Mytchett/Alcala La Real

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby Enrique » Tue May 04, 2021 6:57 pm

Hi Daisymay1,
TP-Link Archer C7 Manual

https://static.tp-link.com/2021/202103/ ... V5.2.0.pdf

The following assumes your ISP or Network engineer hasn't already setup a Password

Chapter 3 Login to your Router

Using a Browser type http://tplinkwifi.net

Create a login password

Click "Let's Get Started "

Chapter 15 page 78

Advanced > Network > DHCP server

Put your SmartyDNS settings in...........
Primary DNS
Secondary DNS
Save


You may need to restart any devices connected on your Network for the changes to take affect.
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.

Daisymay1
Andalucia.com Amigo
Posts: 48
Joined: Mon Dec 29, 2014 12:55 pm
Location: Galera near Baza

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby Daisymay1 » Tue May 04, 2021 8:37 pm

Thank you Enriqiue

Daisymay1
Andalucia.com Amigo
Posts: 48
Joined: Mon Dec 29, 2014 12:55 pm
Location: Galera near Baza

Re: Getting Iplayer etc onto an Amazon Fire stick

Postby Daisymay1 » Sat May 08, 2021 7:11 pm

Ok I am going slightly crazy now :crazy:
Try as I may I cannot get my new Firestick to Load any apps ! So I was told check you have 1 click enabled and I have but my Firestick does not show on my Spanish account . A friend has loaded it via his vpn with all the apps & his vpn until I can sort this out but don’t want to take advantage for too long ! I have SmartyDNS which also has a vpn but cannot load anything

Please help it’s definitely an amazon issue ! But I am stumped .


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests