Minimum Memory etc to run Win 10 Build 1903 on my Laptop

Information and help in the IT field of computers, internet, ISP's, mobile and fixed line telephones plus satellite TV systems.
pensure1988
Resident
Posts: 507
Joined: Mon Apr 15, 2013 9:03 pm
Location: Estepona

Minimum Memory etc to run Win 10 Build 1903 on my Laptop

Postby pensure1988 » Fri Aug 09, 2019 9:14 pm

Good Evening

Please can someone advise if my Laptop is currently adequate to run Win 10 Build 1903. Here are my Specs below


Operating System Windows 10 Home (x64) Version 1903 (build 18362.267)
Install Language: English (United Kingdom)
System Locale: English (United Kingdom)
Installed: 03/08/2019 03:32:17
Servicing Branch: Current Branch (CB)
Boot Mode: UEFI with successful Secure Boot

System Model ASUSTeK COMPUTER INC. UX32A 1.0
Enclosure Type: Notebook

Processor a 1.70 gigahertz Intel Core i5-3317U
128 kilobyte primary memory cache
512 kilobyte secondary memory cache
3072 kilobyte tertiary memory cache
64-bit ready
Multi-core (2 total)
Hyper-threaded (4 total)
Main Circuit Board b Board: ASUSTeK COMPUTER INC. UX32A 1.0
Bus Clock: 100 megahertz
UEFI: American Megatrends Inc. UX32A.216 02/12/2014
Drives 1476.77 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
503.81 Gigabytes Hard Drive Free Space

SanDisk SSD i100 24GB (24.02 GB) -- drive 1, s/n 130300112729, rev 11.56.02, SMART Status: Healthy
ST500LT012-9WS142 [Hard drive] (500.11 GB) -- drive 0, s/n W0VB5AWK, rev 0001SDM1, SMART Status: Healthy
Memory Modules c,d 3982 Megabytes Usable Installed Memory

Slot 'ChannelA-DIMM0' has 2048 MB (serial number 00000039)
Slot 'ChannelA-DIMM1' is Empty
Slot 'ChannelB-DIMM0' has 2048 MB
Slot 'ChannelB-DIMM1' is Empty

Thank You

David

User avatar
gerryh
Andalucia Guru
Posts: 7377
Joined: Sat Jan 12, 2008 6:17 pm
Location: Cajiz, Malaga

Re: Minimum Memory etc to run Win 10 Build 1903 on my Laptop

Postby gerryh » Fri Aug 09, 2019 10:05 pm

Forgive me if I'm missing something.
You ask can you run "Win 10 Build 1903" but you say you have "Operating System Windows 10 Home (x64) Version 1903 (build 18362.267)" installed.
So you should know if you can run it, I assume you are using the "Operating System Windows 10 Home (x64) Version 1903 (build 18362.267)" system to post this message?
Cheers
Gerry
Gerry Harris

User avatar
Enrique
Andalucia Guru
Posts: 8375
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:47 am
Location: Camberley/Alcala La Real

Re: Minimum Memory etc to run Win 10 Build 1903 on my Laptop

Postby Enrique » Fri Aug 09, 2019 10:08 pm

Hi pensure1988,
Looks like you have it running.........4GB memory is ok for light work... depends on you usage.

The 24GB SSD should be setup as cache.

Sounds like another successful 1903 upgrade............. :D
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.

pensure1988
Resident
Posts: 507
Joined: Mon Apr 15, 2013 9:03 pm
Location: Estepona

Re: Minimum Memory etc to run Win 10 Build 1903 on my Laptop

Postby pensure1988 » Fri Aug 09, 2019 11:08 pm

Hi Gerry /Enrique

I am running Windows 10 Home (x64). I normally use Skype, Dropbox, Office 365 ,Firefox & Chrome,Mailbird for Emails as well as Corel Phaintshop Pro x7 . Should I install another 4 Gigs of Ram to be on the safe side of things.

Thanks

David

User avatar
Enrique
Andalucia Guru
Posts: 8375
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:47 am
Location: Camberley/Alcala La Real

Re: Minimum Memory etc to run Win 10 Build 1903 on my Laptop

Postby Enrique » Sat Aug 10, 2019 7:04 am

Good morning pensure1988,
As you have available memory slots........yes ,will make for smoother running ,especially if you run all your programs at the same time.

Simulating what you run on my system I'm using over 4GB...........my custom system has 16GB .
UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity.


Return to “Computers, Internet, Telephony, TV & Electronics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests