Intelsat 907 code change?

Information and help in the IT field of computers, internet, ISP's, mobile and fixed line telephones plus satellite TV systems.
olive
Andalucia Guru
Posts: 4431
Joined: Wed Oct 12, 2005 7:13 pm
Location: Poniente, Granada

Intelsat 907 code change?

Postby olive » Tue Jun 13, 2023 3:58 pm

No signal on either box!

Have the codes been changed as first port of call in faulting? If not it has been windy so maybe the dish has moved…….

Anyone got a working signal please?

El Cid
Andalucia Guru
Posts: 15964
Joined: Sun Oct 24, 2004 10:42 pm
Location: La Herradura, Costa Tropical, Granada

Re: Intelsat 907 code change?

Postby El Cid » Tue Jun 13, 2023 4:21 pm

No code change, but the reception quality is down to 43% instead of the usual 61%. Picture still OK. If your dish alignment isn't spot on you might lose the picture.

Sid

User avatar
gerryh
Andalucia Guru
Posts: 8037
Joined: Sat Jan 12, 2008 6:17 pm
Location: Cajiz, Malaga

Re: Intelsat 907 code change?

Postby gerryh » Tue Jun 13, 2023 4:58 pm

All OK here, as Sid said, the dish needs to be spot on.
Are there any messages on the screen or just the picture breaking up.
cheers
Gerry
Gerry Harris

olive
Andalucia Guru
Posts: 4431
Joined: Wed Oct 12, 2005 7:13 pm
Location: Poniente, Granada

Re: Intelsat 907 code change?

Postby olive » Tue Jun 13, 2023 5:38 pm

Thanks both. Have sent you screen shots Gerry via email.

Signal strength is 3% and 69%. But has improved to 5%

olive
Andalucia Guru
Posts: 4431
Joined: Wed Oct 12, 2005 7:13 pm
Location: Poniente, Granada

Re: Intelsat 907 code change?

Postby olive » Tue Jun 13, 2023 5:46 pm

Well that worked! Not at all technical. Twisted dish manually without loosening one way and no improvement. Let go and picture came back. 47% and 69% . Temporary ( permanent) fix !

User avatar
Wicksey
Andalucia Guru
Posts: 5769
Joined: Mon Sep 20, 2004 1:21 pm
Location: Axarquia coast

Re: Intelsat 907 code change?

Postby Wicksey » Wed Jun 14, 2023 9:36 am

The other night the Sky box would not work at all. Said no satellite signal. We turned it off and back on but still nothing, but later on it was back working OK again. We never touched the dish. A few things went weird (the firestick wouldn''t show any programmes either, said we weren't in the UK, but they all worked OK on the laptop) and we wondered if there were sunspots or something going on.

El Cid
Andalucia Guru
Posts: 15964
Joined: Sun Oct 24, 2004 10:42 pm
Location: La Herradura, Costa Tropical, Granada

Re: Intelsat 907 code change?

Postby El Cid » Wed Jun 14, 2023 10:47 pm

The picture has now improved from 43% to 53% vs the normal 61%.

Sid


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests