Andalucia.com - Ferie IV

Al-andalus, the Mosque of Cordoba © Michelle Chaplow
Al-andalus, Moskèn i Cordoba.

SOL, SAND, FIESTAS OG MER - DEL IV

... Fra del III

Maurere og romerne
Hvis dine interesser går utover sol, sjø og sand - enten for hele turen, eller bare for en endring av synet på strandferien - hvorfor ikke oppleve Andalucias historie? De mange besøkende til Andalucia ikke er klar over er de har en lang og fargerik fortid som strekker seg tilbake til Fønikerne på det andre århundre f. Kr da Romerne var under 600 års Maurisks styre. Andalucias Mauriske historie gir mange av de mest fascinerende og imponerende monumenter i regionen.

Luftslott

Maurerne bygget en hær av fantastiske moskér, skanser og palasser, fra Giraldai Sevilla, opprinnelig i tårnet av en moskè, til Mezquitai Cordoba, og selvfølgelig Alhambrai Granada. Men så vel som disse berømte monumenter i Andalucias atmosfæriske byer, du kan se dem strategisk plassert i festningsstårn på topper over hele Andalucia, plassert beskyttende over byer med sine lange, uinntakelige murer som fremdeles er intakte, nesten 1000 år etter at de ble bygget.

Andalucia er unikt fordi det var den eneste delen av Spania (og Europa) som var okkupert av Maurerne fra det 9. til 15. århundre og deres arv fortsetter til denne dag i dag. Faktisk så kommer navnet Andalucia fra det arabiske al-andaluss der opprinnelsen er virkelig debattert - den mest populære teorien er at det kommer fra det Mauriske ordet for vandal, de germanske stammene som okkuperte den Iberiske halvøya i det femte århundre. Andalucia er faktisk det perfekte sted for en ferie.

Det ingen tvil om det - Andalucia er et perfekt sted for din ferie, med pålitelige soldager, vakre strender, velsmakende tapas, og en fantastisk historie og kultur, enten for en pause fra byen ved å utforske monumenter og oppleve flamenco rytmer, et besøk til en hvit landsby, eller å oppleve de fargerike fiestas og fascinerende festivalene. Sør-Spania er et reisemål du vil aldri glemme og du vil komme tilbake igjen og igjen.

Booking.com